Mjecečni arhivi: Srpanj 2017

ZAŠTITA VODNIH RESURSA HRVATSKE KROZ POBOLJŠANJE SUSTAVA VODOOPSKRBE TE INTEGRIRANOG SUSTAVA UPRAVLJANJA OTPADNIM VODAMA EN.2.1.11.

EN.2.1.11. – Ograničeni Poziv na dostavu prijedloga projekta

Svrha ovog poziva je dodjela bespovratnih sredstava iz Kohezijskog fonda za provedbu projekata pripreme infrastrukturnih projekata iz područja gospodarenja vodama, čime se podržava učinkovita i pravovremena provedba „Operativnog programa zaštite okoliša“ i pomaže pripremi za financijsku perspektivu EU 2014 – 2020.

Nastavi čitati

EU PROJEKT PULA CENTAR

EU projekt Pula centar obuhvaća projektne aktivnosti aglomeracije Pula centar, koja pokriva područje grada Pule (bez naselja Štinjan, koje je pridruženo aglomeraciji Pula sjever), naselja Vintijan (Općina Medulin), naselja Jadreški (Općina Ližnjan), Kaznionice u Valturi te naselja Pješčana Uvala (Općina Medulin).

Nastavi čitati

PRIPREMA PROJEKATA ZA SUFINANCIRANJE OD STRANE EU

Vodoopskrba i odvodnja u Hrvatskoj suočene su s problemom dotrajale i neadekvatne infrastrukture koji je nastao zbog dugogodišnjeg izostanka ulaganja.

U procesu pristupanja Europskoj uniji, Hrvatska je preuzela obvezu uskladiti sustav vodoopskrbe i odvodnje (i pročišćavanja otpadnih voda) s europskim direktivama, u smislu postizanja ciljeva koji se odnose na kvalitetu vode za piće i primjerene odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda. Nastavi čitati